Nieuwsbrief 28

De temperatuur in Jhansi is nu 43 graden, en het is nog niet eens hoogzomer. In India vinden nu de nationale parlementsverkiezingen plaats, de grootste verkiezingen ter wereld. Ongeveer 970 miljoen mensen mogen hun stem uitbrengen. Verspreid over het land wordt op diverse momenten gestemd, en in totaal duren de verkiezingen zes weken. Als je hebt gestemd, krijg je paarse inkt op je vinger, zodat iedere burger kan zien dat je gestemd hebt.

Op meer dan een miljoen stembureaus kan worden gestemd. Er worden meer dan 5,5 miljoen stemmachines ingezet, en naar schatting worden 15 miljoen ambtenaren, waaronder docenten, ingezet om de verkiezingen in goede banen te leiden.

De uitslag wordt op 4 juni verwacht. Dan wordt duidelijk welke 543 mensen in de Indiase Tweede Kamer plaats mogen nemen.

Voor het nonnenklooster zijn dit spannende tijden. Premier Modi, een fanatieke hindoe, hoopt zijn derde termijn te mogen voortzetten. Hij ziet het liefst dat het hele land hindoeïstisch wordt. Voor de nonnen wordt het steeds lastiger om zich vrij te bewegen door India. Eerst konden ze nog in hun nonnenkleding door India reizen; helaas is dat voor hun veiligheid niet meer mogelijk. Als de nonnen nu buiten Jhansi reizen, dragen ze Indiase kleding.

Stemmen in India

Vorige week sprak Stephanie alle kinderen via de webcam. De kinderen zien er gezond uit en zijn heel gelukkig. Dankzij onze voedseldonaties zijn ze allemaal goed aangekomen in gewicht, waardoor er dus weinig of geen schoolverzuim is. Voor ons is het duidelijk dat goed gevarieerd voedsel zoveel voordelen heeft, en daarom blijven wij ook zolang het mogelijk en nodig is voedsel doneren.

In het kindertehuis wonen op dit moment:

  • 22 kinderen van 0-10 jaar,
  • 6 kinderen van 10-18 jaar,
  • 9 nonnen,
  • 7 jonge meisjes in opleiding tot non,
  • 20 personeelsleden: keukenpersoneel, kinderverzorgers, dierenverzorgers, tuinmannen, klusjesmannen en poortwachters die het kindertehuis bewaken,
  • en 8 koeien die ieder 20 liter melk per dag geven. De overgebleven melk wordt verkocht aan inwoners rondom het kindertehuis.

Er verblijven op dit moment geen baby’s in het kindertehuis. De reden hiervoor is dat moeders tegenwoordig veilig in het ziekenhuis kunnen bevallen. Voorheen was dit voor veel moeders financieel niet haalbaar, en brachten ze hun baby in het gunstigste geval naar het kindertehuis of lieten ze het kind achter op straat, zodat de politie of omstanders hen later naar het kindertehuis kon brengen.

Als moeders nu hun kind willen afstaan na de geboorte, is dat mogelijk in het ziekenhuis. Ze krijgen dus een veilige bevalling en een groot geldbedrag om hun kind achter te laten. Deze kinderen worden via het ziekenhuis geadopteerd.

Het is voor ons onvoorstelbaar dat het zo gaat.

Salim

Salim is een jongen die in 2017 op 10-jarige leeftijd in het kindertehuis kwam wonen met zijn zusje. De nonnen die regelmatig lesgeven aan kinderen in de gevangenis in Jhansi zagen Salim daar met zijn zusje. Beide ouders hadden een moord gepleegd en woonden ook in de gevangenis. Voor Salim en zijn zusje was dit een somber vooruitzicht. De nonnen besloten samen met de ouders dat de kinderen in het kindertehuis kwamen wonen. Samen gingen ze met de andere kinderen uit het kindertehuis naar school en bloeiden al snel op. Nu is Salim 17 en klaar om te gaan studeren.

Hij is nog steeds de pientere, slimme jongen die gedreven is om aan zijn toekomst te werken. Wij als stichting zijn nu in gesprek met het kindertehuis om Salim een goede opleiding te geven, net zoals we hebben gedaan voor Lucy, die nu verpleegkundige is geworden.

In de zomer zal duidelijk worden welke studie hij gaat volgen. Wij houden u op de hoogte.

 

Salim

Kindertehuis

Het kindertehuis gaan we voorzien van voedselvoorraden, houtskool en hout om op te koken, en deze keer ook schoolmaterialen. We doneren voedsel voor 6 maanden en schoolmaterialen en houtskool en hout voor 1 jaar.

  • Rijst: 1.620 kg,
  • Bloem: 1.080 kg,
  • Olie: 90 liter,
  • Kip/vlees: 208 kg, dat zal wekelijks worden gekocht,
  • Groenten en fruit naar behoefte. Een deel van de groenten en het fruit komt uit eigen tuin,
  • Houtskool en hout: 20.000 kg,

Schooluniformen die worden op maat gemaakt voor ieder kind,

  • Schoenen,
  • Boeken,
  • Schooltassen.

De aankopen worden de komende weken gedaan. Een verslag daarvan leest u in onze volgende nieuwsbrief. Dankzij u als donateur kunnen wij zorgen voor iedereen in het kindertehuis.

Groentenmarkt

 

Schooluniformen

64 personen, dat zijn 192 maaltijden per dag, 5.760 maaltijden per maand, 34.560 maaltijden voor de komende 6 maanden.

Wij zijn u allen daar ontzettend dankbaar voor. Zonder uw steun zou dit niet mogelijk geweest zijn.

© 2017 - 2025 Didi Foundation | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel